Ayuntamiento de Novelda

Es reactiven els permisos de crema

Ayuntamiento de Novelda MXFD_179_ Es reactiven els permisos de crema

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha reactivat, després d’un mes de suspensió per la crisi sanitària provocada pel Covid-19, el permís per a realitzar cremes als agricultors de primera i segona ocupació, sol·licituds que es podran realitzar del 21 d’abril al 31 de maig, tots dos inclusivament.

La regidoria de Medi Ambient informa que amb aquesta activació es podran realitzar cremes de caràcter agrícola de dilluns a divendres, estant prohibit les cremes els dissabtes, diumenges i dies festius, encara que recorda que en estar prohibits els desplaçaments sense causes justificades per l’Estat d’Alarma es recomana tramitar aquest tipus de permisos sol en casos justificats per tasques agrícoles o ramaderes.

Les sol·licituds es realitzaran mitjançant una declaració, disponible en la Seu Electrònica Municipal, i únicament s’autoritzarà un dia de crema per sol·licitud, sempre en terreny rústic allunyat de zones forestals. La regidora de Medi Ambient, Lourdes Abad, recordava que el desplaçament a la parcel·la haurà de justificar-se portant la sol·licitud de crema i justificant de registre, “una mesura que busca minimitzar el trànsit de persones en estar actiu l’Estat d’Alarma”.

Les cremes es podran realitzar des de l’eixida del sol fins a les 13:30h, moment en el qual haurà d’estar completament apagada la foguera, guardant una distància de quatre metres de fites a veïns i camins, dos-cents metres a autovies, cinc-cents a terrenys forestals i una franja neta de mala herba i matoll no inferior a dos metres d’amplària al voltant del foc.

No es realitzarà foc en els dies declarats de perill Alerta 3 i 2, per la qual cosa els interessats hauran d’informar-se prèviament trucant al telèfon 96. 593. 82. 99 o en www.112cv.com. Tampoc es podran dur a terme cremes amb vents la velocitat dels quals supere els 15 km/h o de ponent fort, suspenent el procés si apareguera durant l’operació. A més des de l’àrea de Medi Ambient es recordava que no podrà abandonar-se la zona de crema fins que el foc quede totalment apagat, la foguera freda i en cap cas les flames del foc podran superar els quatre metres d’altura.

Abad agraïa el comportament “cívic” de l’àmplia majoria de la societat noveldense i subratllava la necessitat de “observar i seguir totes les recomanacions a les quals ens obliga l’actual situació per a evitar la propagació incontrolada del Covid-19”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/04/Corte-Permiso-Quemas-.mp3?_=1
Exit mobile version