Ayuntamiento de Novelda

S’inicia la campanya anual de poda de l’arbratge municipal

Ayuntamiento de Novelda 03-4 S'inicia la campanya anual de poda de l'arbratge municipal

La regidoria de Manteniment de Ciutat i Serveis Públics ha iniciat la campanya anual de poda d’arbratge lineal i de parcs i jardins, treballs que estan sent desenvolupats per l’empresa especialitzada Vivers Baobab S.L., i que consistiran en la poda de més de 300 palmeres i 842 arbres lineals dels quasi 1.200 que existeixen en el municipi.

La contractació d’aquest servei, que ja es va realitzar l’any passat, amb un import d’adjudicació de 22.560’95€ euros, té com a objectiu, a través d’una poda lineal en formació, “permetre un creixement ordenat dels exemplars i minimitzar les molèsties als habitatges confrontants”, ha assenyalat José María Chacón, regidor de l’àrea.

Aquests treballs de reestructuració busquen pal·liar les podes inadequades desenvolupades en altres èpoques que han propiciat l’incorrecte desenvolupament vegetatiu d’alguns exemplars, així com la feblesa d’alguns arbres, quedant a costa d’infeccions de bacteris i fongs, la qual cosa ha propiciat la mortaldat progressiva d’arbres lineals en la població. Una correcta poda contribueix a l’òptim desenvolupament vegetatiu de l’arbre, mantenint una cobertura de copa adequada, la qual cosa permet l’ombreig dels carrers, disminueix la temperatura de la nostra ciutat a l’estiu, frena el vent i afavoreix la presència d’ocells.

Juan Estrada, tècnic de Vivers Baobad S.L., ha indicat que aquest tipus de podes “prioritzen mantindre l’estructura de l’arbre i fomentar els seus beneficis a la ciutat, amb la fixació de carboni, la generació de pantalles que minoren el soroll acústic o la creació d’entorns agradables i apropiats per a poder desenvolupar una vida saludable”. Per la seua part Paco Soro, tècnic municipal de Medi Ambient, ha subratllat que “des de l’any passat s’estan realitzant podes racionals, buscant l’equilibri entre minimitzar les molèsties veïnals i un desenvolupament equilibrat de l’arbratge”.

Des del departament de Manteniment de Ciutat i Medi Ambient es recorda a la ciutadania que les podes d’iniciativa particular estan prohibides i que l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana prohibeix, amb multes de fins a 750€, talar, trencar, sacsar els arbres, tallar branques o danyar el seu tronc.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/01/Corte-Poda-.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 03-4 S'inicia la campanya anual de poda de l'arbratge municipal

Exit mobile version