Ayuntamiento de Novelda

Salut inicia la campanya estival de tractament contra el mosquit

Ayuntamiento de Novelda 03-3-1024x683 Salut inicia la campanya estival de tractament contra el mosquit

La regidoria de Salut, a través del departament de Medi Ambient, ha iniciat la campanya anual de control del mosquit en el nucli urbà de Novelda, posant l’accent en les zones enjardinades, i en el llit del riu Vinalopó en el seu tram urbà. L’empresa per al Control Integrat de Plagues, Lokimika S.A., està duent a terme un primer tractament, quinze dies abans de l’habitual després de les pluges i altes temperatures de les últimes setmanes, que es repetirà amb periodicitat mensual durant els mesos d’estiu.

L’actuació de control, en la qual s’apliquen tècniques de larvicidas i adulticidas, mitjançant mitjans terrestres, amb tractaments de plaguicides biològics de baixa toxicitat que persegueixen tant l’eficàcia com el respecte al medi ambient, pretén combatre al mosquit urbà en les seues zones de desenvolupament, especialment en els embornals de la perifèria de la ciutat, acumulacions d’aigua en les vores del riu i en focus puntals, assegurant, com assenyalava Mélani Sánchez, regidora de Salut, “baixos nivells de mosquit adult”. Per part seua, Lidia Nájar, biòloga de Lokimika S.A., ha realitzat una crida a la ciutadania perquè “preste especial atenció en els focus privats, segones residències, que a causa de l’Estat d’Alarma no s’han pogut visitar i s’ha deixat de clorar les piscines, podent causar un problema molt greu”.

Sánchez apel·lava a la col·laboració ciutadana per a controlar la presència de mosquits, “especialment del mosquit tigre, que en els últims anys ha proliferat per aquesta zona”, una espècie que aprofita espais d’acumulació d’aigua com a abeuradors d’animals, recipients de tests o basses no clorades per al seu desenvolupament, per la qual cosa recomana mantindre “els recipients sempre nets, *echandoles unes gotes de lleixiu, i l’aigua clorada”.

A més de la campanya contra els mosquits, l’empresa de control de plagues està realitzant durant aquests dies el tractament de clavegueram DDD (desratització, desinsectació i desinfecció) i recorda als ciutadans que les incidències poden comunicar-se a la regidoria de Medi Ambient a través del telèfon 965. 60.26.90 o en el correu electrònic mediambient@novelda.net

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/05/Corte-Fumigacion-mosquito-.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 03-3-1024x683 Salut inicia la campanya estival de tractament contra el mosquit
Exit mobile version