Ayuntamiento de Novelda

Procés participatiu per a decidir sobre el futur del Centre Salut Aigua Esportiu de Novelda

Ayuntamiento de Novelda Fachada Procés participatiu per a decidir sobre el futur del Centre Salut Aigua Esportiu de Novelda

L’Ajuntament ha iniciat un procés participatiu per a conéixer el futur que la ciutadania vol per al Centre de Salut Aigua Esportiu de Novelda, abandonat i fora de servei des de fa dotze anys, al mateix temps que sol·licita una ajuda dels Fons Europeus per a la recuperació i posada a punt de les instal·lacions.

Recuperar i tornar posar en servei les instal·lacions del CSAD Novelda ha sigut, des de l’inici de la legislatura, un dels objectius de l’equip de govern. A aquest efecte va encarregar a un estudi d’arquitectura local una anàlisi valorada sobre les condicions tècniques en les quals es troben tant les piscines cobertes com l’estructura de l’edifici, un document que si bé confirma que l’estanquitat de les piscines és correcta valora en quasi 2,5 milions d’euros la inversió necessària per a recuperar i posar a punt les instal·lacions de cara a la seua reobertura.

Davant l’elevat pressupost que requereix la intervenció l’Ajuntament ha iniciat un procés participatiu, a través de la web municipal novelda.es, on també es pot accedir a la memòria valorada, perquè la ciutadania decidisca quin futur vol per al CSAD Novelda. L’enquesta, que no requereix d’inscripció, ofereix tres opcions: no intervindre i deixar les instal·lacions fora de servei; recuperar només les instal·lacions exteriors (pistes de pàdel, tennis i futbol sala) o recuperar la totalitat de les instal·lacions, incloses les piscines climatitzades.

Es tracta, com indicava la regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Abad, de donar la possibilitat als ciutadans perquè decidisquen sobre el futur ja que, “encara que per a l’equip de govern és important recuperar les instal·lacions i posar-les de nou a la disposició de la ciutadania, davant l’elevat de la inversió, creiem que els que els ciutadans deuen i tenen el dret de donar a conéixer la seua opinió”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/06/Corte-concejala-Participacion.mp3?_=1

Sol·licitud de fons europeus per a escometre la rehabilitació

Paral·lelament la regidoria d’Hisenda ha començat la tramitació de sol·licitud d’ajudes econòmiques per a poder emprendre les obres. En aquest cas ha optat per acollir-se al Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics per a Entitats Locals contemplat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència posat en marxa pel govern espanyol a través dels Fons Europeus Next Generation, sol·licitant una subvenció de més de 2,5 milions d’euros per a la posada a punt de les instal·lacions prèvia a la seua reobertura.

El responsable econòmic del govern municipal, Iván Ñíguez, convidava a participar en l’enquesta posada en marxa, a la qual es pot accedir des de la pàgina web de l’ajuntament clicant en la pestanya de Processos Participatius (https://novelda.governalia.es/es/csad-novelda-2/), perquè “encara que l’equip de govern té un projecte per a aquestes instal·lacions volem compartir amb la ciutadania la decisió, fent realitat les polítiques de participació i transparència que defensem”.

Ñiguez subratllava que la “decisió del futur del CSAD Novelda està en mans de la ciutadania i l’equip de govern farà el que els ciutadans decidisquen”, ja siga l’obertura només de les instal·lacions exteriors o de la totalitat dels serveis, incloses les piscines cobertes que “és el que més encareix el projecte” que, entre altres coses contempla la utilització d’energies renovables tant per al seu ús tèrmic com per a la generació d’electricitat.

El regidor d’Hisenda incidia en què la recuperació i posada en marxa del CSAD, a més d’oferir un servei demandat per la població, reforçaria l’aposta realitzada per li governe municipal de millora d’instal·lacions esportives, en sumar-se a la zona poliesportiva situada en les proximitats i al Ride Park que ja ha començat a construir-se en els terrenys annexos al Centre Salut Aigua Esportiu.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/06/Corte-Concejal-Hacienda.mp3?_=2

Abandonades des de 2010

El Centre Esportiu Salut Aigua de Novelda, la construcció i l’explotació de la qual va ser adjudicada a la mercantil CSAD, va tancar les seues portes a l’agost de 2010, a penes dos anys després de la seua inauguració. Les instal·lacions, que s’alcen sobre una parcel·la de 11.000 metres quadrats de sòl públic, van ser arrasades i vandalizadas durant més de huit anys fins que en 2018 l’Ajuntament, després d’un llarg procés administratiu, va poder recuperar l’immoble i intervindre en el mateix per a evitar la seua progressiva deterioració.

Ayuntamiento de Novelda Fachada Procés participatiu per a decidir sobre el futur del Centre Salut Aigua Esportiu de Novelda
Exit mobile version