Ayuntamiento de Novelda

Novelda se suma a la campanya “Records inoblidables. La màscara és per a tu, no per a la naturalesa”

Ayuntamiento de Novelda 03-2 Novelda se suma a la campanya “Records inoblidables. La màscara és per a tu, no per a la naturalesa”

L’Ajuntament de Novelda, a través de la regidoria de Medi Ambient, s’ha sumat a la campanya “Records inoblidables. La màscara és per a tu, no per a la naturalesa”, posada en marxa pels Ministeris per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i de Consum, a la qual també s’ha adherit la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Promoure l’ús responsable de màscares protectores i sensibilitzar sobre els efectes de l’abandó de les mateixes en entorns naturals és objectiu d’aquesta iniciativa a la qual Novelda se suma per a tractar de conscienciar sobre la necessitat de no abandonar les màscares en els espais naturals, on tardarien a degradar-se entre 300 i 400 anys amb una gran repercussió negativa en boscos, muntanyes, camps, rius, platges i oceans.

La campanya anima a l’ús responsable de la màscara i, en aquest sentit, la regidor de Medi Ambient, Lourdes Abad, assenyalava que “l’ús de màscares i guants pot agreujar els problemes que pateixen els espais naturals” pel que recordava que els residus associats a la protecció enfront del COVID-19, especialment màscares, guants i altres equips de protecció personal, han de depositar-se en la fracció de resta domiciliària i en “cap cas podran ser abandonats en la via pública o en un entorn natural”.

La iniciativa pretén també reduir el consum de productes d’un sol ús i fomentar l’ús de màscares reutilitzables (especificació UNEIX 0065) per part de la població per a així reduir la quantitat de residus generats.

La regidora de Medi Ambient subratllava que Novelda , com la resta d’Espanya, “no és aliena a la contaminació que provoca l’abandó de residus plàstics i metàl·lics, papers i cartons o burilles en espais naturals i, per a atallar-la, hem d’actuar en l’origen, apel·lant a la nostra responsabilitat individual i modificant els nostres hàbits de consum. En un moment en el qual tots hem d’actuar amb responsabilitat, protegint-nos i protegint als nostres conciutadans amb l’ús de màscares, és important ampliar aqueixa protecció als entorns naturals que ens proveeixen serveis bàsics com l’aire net, aigua i aliment, evitant abandonar màscares o qualsevol altre residu”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/08/Corte-residuos-mascarillas.mp3?_=1
Exit mobile version