Ayuntamiento de Novelda

Novelda es postula com el Port Sec de la província d’Alacant

Ayuntamiento de Novelda 01-10-1024x576 Novelda es postula com el Port Sec de la província d'Alacant

Novelda continua avançant per a consolidar la seua proposta com a emplaçament on albergar la nova zona logística del Corredor del Mediterrani. La seua ubicació, en el centre de la província d’Alacant, suposaria la irradiació dels beneficis a la pràctica totalitat de les comarques alacantines.

Per a Fran Martínez, Alcalde de Novelda, “el més important és que la construcció d’aquesta infraestructura a Novelda suposaria beneficis a gran part de la província d’Alacant tant per l’enclavament estratègic en el qual es troba la nostra ciutat, com per les aliances que estem creant al costat de gran part del teixit empresarial de la província, sense oblidar la gran quantitat de municipis que ja han traslladat el seu suport al nostre projecte”.

Segons Antonio Prieto, geògraf i professor del departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d’Alacant, diversos factors converteixen a Novelda en la ubicació idònia per a albergar aquesta zona logística. Una dels principals avantatges és que la seua situació urbanística ja es troba resolta amb un pla parcial aprovat i amb un nou Pla General Estructural ja presentat, la qual cosa situa a Novelda per davant d’altres projectes com el de Villena. Aquesta qüestió és fonamental, perquè aporta seguretat jurídica i administrativa, evitant retards burocràtics i administratius com podria ocórrer amb altres propostes la ubicació de les quals encara es troba en una fase anterior.

Un altre factor a tindre en compte és la seua ubicació central a la província, la qual cosa la situa el més a prop possible de bona part del teixit empresarial alacantí. A més, les comunicacions per terra, mar i aire són les més idònies, perquè tant el Port d’Alacant amb l’Aeroport d’Alacant – Elx es troben a escassos 15 minuts per autovia.

A més, Novelda se situa com a enclavament ideal per a la construcció de la zona logística en trobar-se les connexions ja executades, tant per carretera com per ferrocarril, amb possibilitat d’operar per dos amples ferroviaris simultanis, l’ibèric i l’internacional.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/11/Corte-Fran-Puerto-Seco-.mp3?_=1
Exit mobile version