Ayuntamiento de Novelda

Novelda posa en marxa l’elaboració del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible

Ayuntamiento de Novelda 01-10 Novelda posa en marxa l'elaboració del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible

L’Ajuntament de Novelda, a través del departament de Medi Ambient, ha posat en marxa el projecte per a l’elaboració del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS) de Novelda, un pla, pioner a la província, que té com a objectiu respondre al repte del canvi climàtic mitjançant polítiques locals.

El Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible serà un document estratègic, realitzat per la consultora EUROVERTICE al llarg de l’any que, partint de l’actual situació, realitzarà una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic per a adaptar el municipi a aquest fenomen. Lourdes Abad, delegada de l’àrea de Medi Ambient, ha assenyalat que des de l’equip de govern la lluita contra el canvi climàtic és un tema primordial, com demostra l’adhesió al Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’Energia i a l’Agenda 2030, i ha subratllat que aquest document “serà una eina que servirà de fil conductor a altres actuacions municipals en la lluita contra el canvi climàtic”. Paco Soro, tècnic de la regidoria de Medi Ambient, assenyalava que una vegada es tinguen totes les dades “aquesta eina validada pot ajudar-nos en el camí per al desenvolupament d’actuacions que contribuïsquen a lluitar contra la pobresa energètica, potenciant la sinergia entre mitigació i adaptació”.

Per la seua part José Pablo Delgado, responsable de l’àrea d’Energia i Canvi Climàtic de EUROVERTICE, ha destacat que aquest pla es basa en tres pilars d’acció com són la “mitigació, amb la realització d’actuacions que permeten la reducció de les emissions de CO₂ en el municipi a través de la millora de l’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovables, l’adaptació, enfortint la nostra capacitat d’adequació als impactes del Canvi Climàtic, i la pobresa energètica, amb la finalitat de disposar energia segura, sostenible i assequible per a tota la població”.

L’estudi elaborarà un calendari d’aplicació fins a 2030, i establirà els recursos econòmics necessaris per a la seua adequada execució. Així mateix es posarà en marxa un procés de participació ciutadana que pretén involucrar als principals agents del municipi i al conjunt de la ciutadania

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/06/Corte-Proyecto-PACES.mp3?_=1
Exit mobile version