Ayuntamiento de Novelda

Novelda instal·la una trentena de caixes refugie de ratapinyades per a ajudar en el control de plagues d’insectes

Ayuntamiento de Novelda 03-15-1024x683 Novelda instal·la una trentena de caixes refugie de ratapinyades per a ajudar en el control de plagues d'insectes

La regidoria de Medi Ambient, amb la col·laboració de Lokimika S.A., empresa concessionària per a la prevenció i control integrat de plagues de la ciutat, ha instal·lat una trentena de caixes refugie per a ratapinyades a l’entorn del riu Vinalopó i el Parc de l’Oest, una iniciativa que pretén afavorir la presència d’una espècie, catalogada com a fauna útil, que pot ajudar a previndre la presència d’insectes en zones urbanes.

La instal·lació d’aquestes caixes refugie ajuda a la regulació de poblacions d’insectes susceptibles de convertir-se en plaga ja que la ratapinyada comuna, espècie de quiròpter més freqüent a Novelda, basa la seua dieta en espècies com a arnes, mosquits o típulas.

Els nius s’estan col·locant a una altura mínima de 3 metres, en zones de penombra pròximes a llocs on poder beure i amb presència pròxima de vegetació, llocs perfectes per a la caça amb protecció enfront d’altres depredadors.

Lourdes Abad, regidora de Medi Ambient, ha realitzat una crida a la ciutadania perquè siga respectuosa, en cas de localitzar la seua presència en façanes o teulades dels nostres habitatges, en ser “elements de gran importància ambiental, aliats en el control de plagues en les zones urbanes”. Lídia Nájar, biòloga de Lokimika S.A., ha assegurat que aquest tipus d’iniciatives ajuden a “reduir l’impacte que la pressió urbanística té en els ecosistemes” i ha assenyalat que “una ratapinyada pot arribar a alimentar-se d’entre 600 a 1.200 mosquits a l’hora, la qual cosa pot ajudar a controlar, d’una manera biològica, l’aparició de plagues”.

Per la seua part l’alcalde de Novelda, Fran Martínez, ha subratllat que aquesta iniciativa, que està alineada amb l’Agenda 2030, a la qual Novelda està adherida, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), està inscrita en un pla municipal per a la “millora de la biodiversitat en l’entorn urbà, amb el desenvolupament d’accions que augmenten la presència d’espècies pròpies a la ciutat”. Martínez ha indicat que amb la presència d’aquests animals en zones urbanes “minimitzem les fumigacions de control de plagues i, per tant, l’abocament de químics al medi ambient”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/02/Corte-Nidos-Murcielago-.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 03-15-1024x683 Novelda instal·la una trentena de caixes refugie de ratapinyades per a ajudar en el control de plagues d'insectes
Exit mobile version