Ayuntamiento de Novelda

Novelda emet un informe negatiu a la sol·licitud d’ampliació de l’abocador de Lurima

Ayuntamiento de Novelda 2 Novelda emet un informe negatiu a la sol·licitud d'ampliació de l'abocador de Lurima

L’Ajuntament de Novelda es mostra contrari a la petició d’ampliació d’instal·lacions presentada per Lurima, l’empresa que, des de 1999, gestiona l’abocador de residus industrials inerts situat en el paratge Alts de Verdú, molt pròxim al barri de l’Estació.

La Junta de Govern ha aprovat per unanimitat remetre a Conselleria, de qui depén la concessió, els informes negatius a la sol·licitud presentada per Lurima per a l’ampliació de la planta de depòsit de residus no perillosos sobre una parcel·la de més de 170 mil metres quadrats de terreny annexa a l’actual instal·lació. En aquest cas l’ampliació, segons la sol·licitud presentada per la mercantil, acolliria una nova zona de valorització així com àrea d’abocament i basses, amb una vida útil de 21 anys.

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, ha subratllat que es tracta de “la primera vegada que Conselleria sol·licita informes a l’Ajuntament i aquest emet un document negatiu” a la sol·licitud d’ampliació, si bé en 2017 el ple va aprovar una moció que sol·licitava el tancament del depòsit pels múltiples incidents que han provocat un important impacte ambiental sobre el territori, especialment els incendis produïts en l’abocador, els episodis de generació d’olors o l’abocament de residus volàtils, que van originar l’obertura de diferents expedients a l’empresa per part de Generalitat.

Mentrestant la regidoria de Medi Ambient ha traslladat als veïns del barri de l’Estació, que des de fa anys venen reclamant el tancament de l’abocador d’inerts, la postura de l’Ajuntament en un procediment que està encara en període d’al·legacions.

Millora en els accessos al municipi

La Junta de Govern aprovava en la mateixa reunió l’adjudicació de les obres de millora en les vies d’accés a Novelda, tant per la carretera d’Aspe com des de l’autovia Madrid-Alacant, una actuació aquesta última que, segons indicava l’alcalde, “està molt lligada i repercutirà directament en la millora del polígon del Fondonet”.

Quant a la millora de l’accés a Novelda des de la carretera d’Aspe l’actuació, adjudicada per una mica més de 495 mil euros i finançada a través del Pla Planifica de Diputació Provincial, contempla una intervenció integral que s’executarà atenent els criteris de sostenibilitat i gestió eficient contemplats en l’Agenda 2030. En aquest cas es contempla una acció de “modernització” de l’accés a Novelda des de la rotonda d’intersecció amb la Ronda Sud i l’Avinguda Cura González fins als carrers Navas de Tolosa i Germans Quintero, que inclou arbratge en les voreres, gestió eficient dels recursos hídrics, actuacions per a solucionar problemes ocasionats per pluvials.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/04/Corte-Junta-Gobierno-1.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 2 Novelda emet un informe negatiu a la sol·licitud d'ampliació de l'abocador de Lurima
Exit mobile version