Ayuntamiento de Novelda

  Novelda celebra els 40 anys d’ajuntament democràtic amb una exposició i una conferència en el Gómez-Tortosa

Ayuntamiento de Novelda Expo-2-ayto    Novelda celebra els 40 anys d'ajuntament democràtic amb una exposició i una conferència en el Gómez-Tortosa

L’Ajuntament de Novelda celebra el 40é aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics amb l’exposició retrospectiva Novelda. Primer Ajuntament Democràtic que es pot visitar, fins al 19 de desembre, en el Centre Cultural Gómez-Tortosa.

Amb la presència de part de la primera corporació municipal i d’alguns dels alcaldes de l’etapa democràtica, entre els quals es trobava el primer alcalde de la Democràcia, Salvador Sánchez, l’actual alcalde, Fran Martínez, va inaugurar una mostra realitzada amb els fons propis de l’Arxiu Municipal que, segons va assenyalar Martínez, “té per objecte  posicionar-nos en aqueixa època de 1979” a través de fotografies i elements destacats com la reproducció del primer despatx d’alcaldia, “la joia de la corona” de l’exposició.

L’acta i el procés de constitució de la corporació municipal i les candidatures de les quatre formacions polítiques que van concórrer a les eleccions municipals del 79 completen una mostra que l’alcalde va qualificar com a “didàctica, perquè és i explica la Història de Novelda”, i a la qual va convidar a visitar a tota la ciutadania.

L’acte d’inauguració de l’exposició Novelda. Primer Ajuntament Democràtic es va tancar amb una conferència-tertúlia moderada per Fran Martínez en la qual van participar el primer alcalde democràtic, Salvador Sánchez, i els regidors María Jesús Pastor i Francisco Penalva en representació de la legislatura 1.979-1.983.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2019/12/Expo-40-aytos-.mp3?_=1

Exit mobile version