Ayuntamiento de Novelda

Novelda obri el termini per a sol·licitar les Ajudes Parèntesis

Ayuntamiento de Novelda 01-10-1024x683 Novelda obri el termini per a sol·licitar les Ajudes Parèntesis

L’Ajuntament ha obert el termini per a la sol·licitud de les Ajudes Parèntesis, una línia inclosa en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana que a Novelda destinarà 507.947 euros als sectors més afectats per les restriccions imposades per la pandèmia. Fins al 19 de febrer autònoms, pimes i micropimes locals de fins a deu treballadors podran sol·licitar aquestes ajudes directes, de fins a 2.000€ més 200 euros addicionals per cada treballador a càrrec, a través de la Seu Electrònica (www.sede.novelda.es).

Una vegada la Junta de Govern aprovava la bases divendres passat, que es poden consultar a través de la pàgina web novelda.es, l’Ajuntament ha posat en marxa el dispositiu, amb un departament tècnic exclusiu, per a tramitar i gestionar les sol·licituds de les Ajudes Parèntesis que hauran d’estar resoltes i abonades en el termini de tres mesos.

Les Ajudes Parèntesis, finançades per Generalitat, Diputació i Ajuntament, pretenen col·laborar amb autònoms i microempreses a cobrir les despeses corrents dels negocis dedicats als serveis d’allotjament i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats de creació, artístiques i d’espectacles, així com a activitats recreatives i d’entreteniment.

Entre les despeses subvencionables per aquest fons de cooperació, al qual es poden acollir autònoms i microempreses que acrediten estar en actiu almenys des de 2020, es troben les despeses de personal, nòmines, liquidació de cotitzacions, quotes d’autònoms, les despeses del lloguer, així com les despeses de subministrament d’aigua, llum, gas, despeses d’interessos de préstecs, i despeses relacionades amb l’adquisició de vehicles afectes a l’activitat econòmica.

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, subratllava que des de l’Ajuntament s’ha treballat per a “accelerar al màxim els tràmits i l’aprovació de les bases” per a la concessió d’aquestes ajudes perquè “entenem que la difícil situació que travessem el requeria”. Martínez animava a autònoms i microempreses a iniciar les tramitació de les sol·licituds i ha compromés la màxima celeritat per part de l’Ajuntament en la resolució de les peticions perquè, assegurava, “és prioritari no deixar a ningú arrere i és el paper de l’administració local estar al costat dels seus veïns en uns temps tan complicats com els que estem vivint”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/02/Corte-alcalde-plazos-Ayudas-Parentesis.mp3?_=1
Exit mobile version