Ayuntamiento de Novelda

Medi Ambient posa en marxa la campanya de poda anual

Ayuntamiento de Novelda poda-3-1024x683 Medi Ambient posa en marxa la campanya de poda anual

La regidoria de Medi Ambient ha iniciat la campanya anual de poda de l’arbratge lineal i de parcs i jardins, treballs que, sobre 842 arbres i 300 palmeres municipals, està desenvolupant l’empresa concessionària especialitzada Baobab S.L.

El servei, amb un cost bianual de 45.121’92€, en el qual s’està prioritzant la poda de formació, té com a objectiu permetre un creixement ordenat dels exemplars i minimitzar les possibles molèsties a les veïnes i veïns dels habitatges confrontants.

La regidora de Medi Ambient, Lourdes Abad, ha assenyalat que en realitzar aquest tipus de poda “contribuïm a l’òptim desenvolupament vegetatiu de l’arbre, mantenint una cobertura de copa adequada, la qual cosa permet l’ombreig de carrers, disminueix la temperatura del nostre municipi en els mesos càlids de l’any, protegeix del fred en habitatges pròxims i afavoreix la presència d’ocells”.

Les tasques de poda equilibrada posades en marxa prioritzen l’adequada estructura de l’arbre i fomenten beneficis per a la ciutat, amb la creació i manteniment de pantalles que minoren la contaminació acústica, fixen el carboni i creen entorns agradables i apropiats per a desenvolupar una vida saludable.

Abad ha recordat a la ciutadania que “les podes per iniciativa privada dels arbres públics estan prohibides”, així com talar, sacsar arbres, tallar branques, danyar el seu tronc i intentar assecar l’arbre, actuacions i comportaments que poden ser sancionats, a través de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, amb multes de fins a 750€.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/12/Corte-Poda.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda poda-3-1024x683 Medi Ambient posa en marxa la campanya de poda anual
Exit mobile version