Ayuntamiento de Novelda

La concejala de Salud asegura que Novelda tiene asegurado el servicio de ambulancia

Ayuntamiento de Novelda 02-10-1024x773 La concejala de Salud asegura que Novelda tiene asegurado el servicio de ambulancia

L’equip de govern ha confirmat que Novelda té assegurat el servei d’emergències i transport sanitari, a través de la xarxa d’ambulàncies de la Conselleria de Sanitat, i que busca la millor forma per a licitar un nou contracte municipal de reforç per a serveis preventius d’acord amb la legislació d’espectacles.

La regidora de Salut, Mélani Sánchez i el titular de Contractació, Iván Ñíguez, han volgut eixir al pas i acabar amb l’estat de “alarma social” generat per les declaracions del gerent de l’empresa SOS Les Marines, que actualment i des de fa 18 mesos ve prestant el servei de preventius el contracte dels quals finalitza el pròxim 31 d’octubre. Tant Sánchez com Ñíguez han assegurat que el servei d’atenció i trasllat d’emergències sanitàries està cobert per la xarxa d’ambulàncies de Generalitat Valenciana, que té seu a Novelda i és l’única que té competències per a poder efectuar trasllats sanitaris.

La responsable de Salut en l’equip de govern, acompanyada pels regidors d’Emergències i Acció Social, ha recordat que la contractació del servei de SOS Les Marines es va realitzar l’1 de març de 2020 per a atendre els preventius dels esdeveniments festius, culturals, socials o esportius organitzats per l’Ajuntament de Novelda. No obstant això la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària provocada per la pandèmia, que va obligar a la cancel·lació de tots els esdeveniments, va provocar també la necessitat de canviar el contracte amb l’empresa a l’empara de les necessitats de salubritat pública i emergència social per a atendre l’emergència de salut pública i social derivada de la crítica situació provocada per la Covid-19, un servei que “hem reforçat quan la ciutadania més el necessitava”, mantenint-lo amb tres contractes successius, fins al moment en què han decaigut totes les restriccions relacionades amb la pandèmia i, per tant, la situació d’emergència, la qual cosa impedeix, assegura Sánchez, que “puguem continuar prestant aquest servei”.

Mélani Sánchez ha manifestat no entendre el “estat d’alarma social generat pel gerent de l’empresa”, quan assegura que Novelda es queda sense servei d’ambulàncies i atenció d’emergències. Segons la regidora de Salut “tot contracte té una data d’inici i finalització” i, en aquest cas, el contracte amb SOS Les Marines acaba el 31 d’octubre.

Sánchez recordava que l’Ajuntament no té competències per a contractar serveis de trasllats sanitaris, que depenen de la xarxa d’ambulàncies de Conselleria que té seu a Novelda de huit del matí a huit de la vesprada.

Així mateix avançava que el govern municipal treballa en una “nova licitació dels serveis preventius de cara a un futur que no sabem com evolucionarà sanitàriament en els pròxim mesos i com afectarà la realització d’activitats”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/10/Corte-concejala-salud.mp3?_=1

Novelda disposarà dels serveis que els ciutadans requerisquen

Davant la situació el responsable municipal de Contractació, Iván Ñíguez, ha assegurat que Novelda “continuarà disposant de tots els serveis que els ciutadans requerisquen”.

Ñíguez ha subratllat que en aquests moments el contracte que l’Ajuntament manté amb l’empresa que presta el servei d’emergències i preventius “s’empara únicament en una contractació d’emergència per motiu del Covid” i ha fet un històric dels contractes signats amb Sos Les Marines. El primer d’ells, amb data de març de 2020, amb una duració de dos mesos, estava previst per als preventius en actes, la cancel·lació dels quals per la declaració de l’estat d’alarma el 14 de març del passat any, “ens va portar, amb l’objectiu d’estar al costat dels ciutadans i atendre la situació d’emergència, a canviar l’objecte del contracte, amb la mateixa data de finalització, 30 d’abril, per a prestar serveis derivats de la Covid”.

Davant la proximitat de la finalització del primer contracte i donada la complicada situació social i sanitària generada per la pandèmia, l’equip de govern va tramitar tres nous contractes de manera successiva, entre l’1 de maig de 2020 i 31 d’octubre de 2021, amb caràcter d’urgència, per a la prestació del servei de manera immediata per necessitats socials i protecció de la salubritat pública a conseqüència de la crisi sanitària el que va convertir a Novelda, assegura Ñíguez, en el “únic municipi de la Comunitat Valenciana que va realitzar contractes per a reforçar els serveis d’emergències”.

“No permetrem pressions, coaccions ni amenaces”

El responsable municipal de Contractació ha reconegut i agraït la labor desenvolupada per Sos Les Marines, el gerent de les quals exigeix a l’Ajuntament que continue amb el procés de licitació que va quedar paralitzat amb l’esclat de la pandèmia, però ha assegurat que l’equip de govern “no permetrà que ningú ho pressione, coaccione o amenace per a canviar la voluntat de les seues decisions, que sempre aniran encaminades a defensar l’interés general de la població, no els interessos d’empreses o particulars”.

Iván Ñíguez ha assegurat que el pressupost municipal de 2022 contempla una partida de 90.000 euros per a la contractació del “millor servei de preventius que es puga realitzar legalment, tenint en compte que l’Ajuntament no té competències per a contractar serveis de trasllat sanitari, sinó de reforç en el marc de la llei d’espectacles”.

El regidor de Contractació ha incidit en què Novelda “continuarà tenint el servei que els ciutadans requereixen, però no permetrem que cap empresa, pels seus interessos econòmics, en matèria de personal i judicials, li marque el camí a aquest Ajuntament perquè, en aquest cas, estaríem sent uns irresponsables i fent que el poble de Novelda acabara pagant amb els seus impostos la no presentació d’aquesta empresa en un judici” que, probablement, li podria reportar problemes econòmics amb el personal que manté contractat.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2021/10/Conte-concejal-de-Contratacion.mp3?_=2
Ayuntamiento de Novelda 02-10-1024x773 La concejala de Salud asegura que Novelda tiene asegurado el servicio de ambulancia
Exit mobile version