Ayuntamiento de Novelda

La campanya “No sigues panoli i recicla l’oli” inaugura el servei de recollida d’oli a Novelda

Ayuntamiento de Novelda IMG_5248-ayto La campanya “No sigues panoli i recicla l’oli” inaugura el servei de recollida d’oli a Novelda

L’Ajuntament ha iniciat el servei de recollida selectiva d’oli amb la instal·lació de contenidors específics de color taronja en diferents punts de la localitat i la realització d’una campanya d’informació i sensibilització a la ciutadania.

El regidor de Qualitat Ambiental, Francisco Javier Cantos, ha presentat la nova campanya de reciclatge d’oli vegetal d’origen domèstic, un servei que es reforça a Novelda “després de la sol·licitud que els alumnes de 5é de Primària del CEIP Jorge Juan van realitzar al propi  alcalde a través d’una carta”, segons va assenyalar Cantos, qui va agrair als estudiants la seua proposta. La petició dels escolars va animar a la regidoria de Qualitat Ambiental a augmentar en set més els punts de recollida, que des de 2012 solament es trobaven en les instal·lacions de l’Ecoparque Municipal. Precisament, el punt situat al costat del CEIP Jorge Juan ha sigut el triat per a la presentació de la campanya, en la qual també s’ha realitzat una xarrada sobre la importància del reciclat d’oli.

El regidor de Qualitat Ambiental ha explicat que la recollida d’aquests residus, “que a Novelda s’estima que es produïsquen més de 100.000 litres a l’any”, es posa en marxa “amb la col·laboració de l’empresa concessionària del Servei de Neteja Pública, URBASER SL, i REALIMEN, una empresa gestora de recollida d’oli autoritzada per la Generalitat Valenciana”. Les ubicacions dels contenidors taronges en la localitat, “un contenidor per a cada 2.500 habitants”, són el Mercat Municipal, l’Ecoparc Municipal, el col·legi Jorge Juan (C/ Salvador de Madariaga), Camí del Campet (al costat del supermercat), Parc Sanchís Guarner, Plaça Santa Maria Magdalena, col·legi Alfonso X el Sabio i Camí de Castella (barri L’Estació).

Campanya de conscienciació ciutadana

Amb el lema No sigues panoli i recicla l’oli, i els dibuixos realitzats pels alumnes del col·legi, la regidoria ha dissenyat una campanya d’informació i sensibilització al ciutadà que inclou xarrades en centres educatius i en altres punts de Novelda, la col·locació de cartells, repartiment de fullets i la distribució d’embuts per a facilitar el reciclatge d’oli usat, “embuts que es podran arreplegar a partir de la setmana vinent en l’Ecoparc i en el mateix Ajuntament”, va apuntar Francisco Javier Cantos, qui va recordar que “l’oli, refredat prèviament, ha de reciclar-se en botelles de plàstic ben tancades que es dipositaran en els contenidors de color taronja”.

El regidor de Medi Ambient va animar als ciutadans a reciclar l’oli de les llars, ja que es tracta d’un residu que “contamina mil litres d’aigua amb tan sol un litre d’oli, no és biodegradable, origina problemes ambientals i de salut, ocasiona obstruccions en les canonades i en la xarxa municipal i provoca males olors, insectes i plagues”.

Reproductor d’àudio

La presentació de la campanya va concloure amb la intervenció dels alumnes de 5é de Primària, que van explicar la iniciativa, van agrair a l’alcalde i als responsables municipals l’interès demostrat i van inaugurar el servei de recollida dipositant botelles amb oli per al seu reciclat.

Reproductor d’àudio

Exit mobile version