Ayuntamiento de Novelda

L’Ajuntament apel·la a la responsabilitat durant la setmana en la qual haurien de celebrar-se les festes en honor a Santa María Magdalena

Ayuntamiento de Novelda 01-16 L'Ajuntament apel·la a la responsabilitat durant la setmana en la qual haurien de celebrar-se les festes en honor a Santa María Magdalena

L’Ajuntament de Novelda ha realitzat una crida a la ciutadania perquè mantinga la responsabilitat social i individual durant la setmana del 19 al 25 juliol, en la qual haurien de celebrar-se les Festes Patronals i de Moros i Cristians en honor a Santa María Magdalena davant el risc de rebrots de contagis per Covid-19.

Malgrat la no celebració de les Festes 2020 des de l’Ajuntament de Novelda s’ha llançat un missatge de prudència i responsabilitat, perquè s’eviten aglomeracions i concentracions multitudinàries, apel·lant a la sensatesa dels noveldenses que, com indicava l’alcalde, Fran Martínez, “sempre responen de forma molt responsable davant aquesta mena de circumstàncies” .

Amb l’objectiu de coordinar les mesures de prevenció, vigilància i control davant una setmana que hauria d’haver sigut festiva l’alcalde de Novelda, al costat dels regidors de Seguretat Ciutadana i Emergències, Ximo Mira i Carlos Vizcaíno respectivament, ha mantingut una trobada de treball en el qual han participat el comissari de Policia Local, Juan Carlos Escolano,i membres de la comandància de la Guàrdia Civil de Novelda i la Policia Autonòmica, en el qual s’han determinat les principals actuacions de supervisió del compliment de les recomanacions de prevenció per als pròxims dies.

En aquest sentit, després de la reunió, Fran Martínez ha apel·lat a la calma “perquè impere la normalitat” durant aquests dies i es mantinguen les mesures de seguretat i higièniques, evitant riscos innecessaris, per a“cuidar-nos els uns als altres i poder gaudir de les nostres festes a l’any que ve”. En la mateixa línia Ximo Mira, delegat de Seguretat Ciutadana, cridava a la responsabilitat dels joves, als quals animava a respectar “les normes, no fent un ús indegut de cuartelillos privats o no autoritzats i evitant les aglomeracions, demostrant, d’aquesta manera, que són el present i el futur de la nostra localitat”.

Està previst que Policia Local, al costat de Guàrdia Civil i Policia Autonòmica, reforcen els seus serveis durant els pròxims dies per a vetlar pel compliment de les normes amb l’objectiu d’evitar possibles rebrots, al mateix temps que s’intensificaran els controls de trànsit i en establiments d’oci per a evitar aglomeracions.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/07/Corte-reunion-junta-seguridad-.mp3?_=1

Actes d’homenatge a la Santa

Malgrat la suspensió, per la pandèmia del Covid-19, de les Festes 2020 l’Ajuntament ha organitzat una sèrie d’actes simbòlics i sense presència de públic, que serviran d’homenatge a les Festes Patronals i de Moros i Cristians. Fran Martínez ha subratllat que aquests actes, que es desenvoluparan en la “setmana de no festes, serviran per a recordar el sentiment noveldero”, mentre que el responsable de Festes, José María Chacón, puntualitzava que seran “actes puntuals i simbòlics de recordatori”.

D’aquesta forma està previst que el dilluns, 20 de juliol, tinga lloc la tradicional elecció del raïm que portarà la patrona de Novelda, en un recinte privat, en el qual els agricultors depositaran per torns els raïms que presenten al concurs. Des de les 23:30h, moment en el qual la patrona hauria d’estar fent la seua entrada a la Parròquia de Sant Pere, hi haurà repic de campanes i s’emetrà des de Novelda Ràdio Emissora Municipal l’himne de la Santa. L’alcalde, Fran Martínez, ha volgut realitzar una crida perquè tant particulars com locals de restauració sintonitzen l’emissora municipal “ja que pot ser un acte molt emotiu que ens unisca com a població en un dia tan assenyalat per a Novelda”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/07/Dia-20-.mp3?_=2

El dimecres, 22 de juliol, la Banda Santa María Magdalena recorrerà els carrers del recorregut habitual de la processó, per a finalitzar en l’exterior de la parròquia de Sant Pere interpretant l’himne de la Santa. I els dies 20 i 22 de juliol i 3 d’agost, data en el qual haguera tingut lloc la pujada de la Santa, hi haurà repic de campanes i llançament de coets en honor a la patrona.

Mentrestant la imatge de Santa María Magdalena roman en la parròquia de Sant Pere, on va ser traslladada abans que es declarara l’Estat d’Alarma, on es mantindrà fins a la fi de crisi sanitària provocada pel Covid-19, moment en el qual es realitzarà un acte de pujada que la retornarà al seu Santuari del turó de la Mola.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/07/Corte-actividades-no-fiestas-.mp3?_=3
Exit mobile version