Ayuntamiento de Novelda

El Velòdrom Municipal es dirà “Velòdrom Luis Navarro Amorós”

Ayuntamiento de Novelda 01-4-1024x682 El Velòdrom Municipal es dirà “Velòdrom Luis Navarro Amorós”

L’Ajuntament de Novelda donarà al Velòdrom Municipal el nom de “Velòdrom Luis Navarro Amorós” en reconeixement a la figura de l’exciclista noveldense en el foment de l’esport local i en suport al projecte de construcció d’una instal·lació municipal que, després de dècades, serà inaugurada en pròximes dates.

El ple de l’Ajuntament ha aprovat, per unanimitat, la denominació, a títol pòstum, de “Velòdrom Luis Navarro Amorós” per al Velòdrom Municipal que serà inaugurat en breu després de la finalització de les seues obres, una designació que com ha subratllat l’alcalde de Novelda, Fran Martínez, compleix acords d’anteriors legislatures i “homenatja i posa en valor una de les figures més importants del ciclisme noveldense i ferm defensor del projecte de construcció del Velòdrom Municipal”.

Martínez ha remarcat que és “una elecció que ha comptat amb el suport unànime de tots els grups polítics municipals i les associacions ciclistes de Novelda”.

Luis Navarro Amorós, nascut en 1929 i mort l’any 2011, és una de les figures referents del ciclisme local, primer ciclista professional de la població, que en la dècada dels 50 va participar en diverses edicions de la Volta Ciclista a Espanya, en les quals va aconseguir una victòria d’etapa i alçar-se amb un premi a la combativitat, i Volta a Catalunya.

Durant tota la seua vida mai va deixar de costat el seu gran amor per l’esport, exercint com a seleccionador provincial de ciclisme en pista, impulsant i organitzant tornejos i traslladant als més joves la passió i l’amor per l’esport del ciclisme. En la dècada dels noranta Luis Navarro Amorós es va convertir en un dels més ferms defensors del projecte de construcció d’un velòdrom municipal a la nostra ciutat, una instal·lació que fomentara no sols la pràctica de l’esport sinó que també impulsara la celebració de campionats de ciclisme del més alt nivell.

Velòdrom Pista Escola de Ciclisme “Luis Navarro Amorós”

La finalització del Velòdrom Pista Escola de Ciclisme ha sigut possible després de la represa, a l’abril del passat any, de les obres una vegada es va reformular el projecte inicial per a adaptar-lo a la part pendent d’executar del pressupost inicialment concedit per a la seua realització a través del Pla d’Inversions Productives de la Generalitat Valenciana (Pla Confiança). Aquesta inversió finalista de 420.000€ als quals es va sumar els 27.000 euros abonats després de l’acord judicial amb l’empresa Generala han permés a Novelda finalitzar, després de dècades, una obra que s’alça sobre una parcel·la de 13.700 metres quadrats al costat de la zona poliesportiva municipal que, a més d’albergar la pista de rodament, es convertirà en un espai flexible, multifuncional i accessible per a usos esportius i culturals.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/01/Corte-Velodromo-Luis-Navarro-Amoros_01.mp3?_=1
Ayuntamiento de Novelda 01-4-1024x682 El Velòdrom Municipal es dirà “Velòdrom Luis Navarro Amorós”
Exit mobile version