Ayuntamiento de Novelda

L’Ajuntament posa en marxa el Pla Reactivem Novelda III

Ayuntamiento de Novelda Reactivem-1-1024x683 L'Ajuntament posa en marxa el Pla Reactivem Novelda III

L’Ajuntament ha posat en marxa el Pla Reactivem Novelda III, pla d’estímul econòmic que té com a objectiu minimitzar l’impacte econòmic que el Covid-19 manté sobre les pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals del nostre municipi, a través de l’aprovació de les bases per a la concessió d’ajudes de fins a 4.000€ per sol·licitant, finançades per la Diputació Provincial d’Alacant amb un import pròxim als 134.000€.

Les bases, aprovades en Junta de Govern, determinen les condicions per a la concessió d’unes ajudes que pretenen fer costat a l’activitat econòmica local i afavorir la liquiditat d’autònoms, pimes i micropimes, un sector que que encara pateix les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia del Covid-19.

Les ajudes directes, gestionades per l’Ajuntament i finançades a través d’una subvenció de l’entitat provincial, amb un muntant global de 133.351€, estan destinades a persones autònomes i petites empreses amb domicili fiscal a Novelda que, entre juliol de 2021 i juny de 2022, hagen tingut una facturació igual o inferior a la mitjana mensual facturada en els mateix mesos de 2019. Un aspecte que es justificarà mitjançant declaració responsable, inclosa en la instància de sol·licitud presentada junta a la documentació requerida.

La convocatòria estableix subvencions de fins a 4.000€ per sol·licitant per al finançament de les despeses estructurals i de funcionament de l’activitat als quals s’haja hagut de fer front malgrat la disminució d’ingressos, com és el cas de les quotes d’autònoms o les despeses de lloguer, contractes de subministrament d’energia i aigua en el local del negoci, serveis de telefonia i internet o contractes de manteniment d’equips.

L’ajuda, que està a l’espera de ser publicada en el Butlletí Oficial de la Província, es podrà sol·licitar l’endemà de la seua publicació, presentant la documentació, que estarà a la disposició de les persones interessades en la seu electrònica municipal, fins al pròxim 2 de setembre.

Ximo Mira, regidor d’Ocupació i Sectors Productius, ha assenyalat que “aquestes ajudes són compatibles amb altres línies de subvenció, però condicionades al fet que l’import d’aquestes, de manera aïllada o en el seu conjunt, no superen la despesa de l’activitat subvencionada, de manera que els costos ja presentats en altres convocatòries no es poden imputar a aquesta subvenció”.

Els interessats poden ampliar la informació sobre el Pla Reactivem Novelda III en l’Agència de Desenvolupament Local, en el telèfon 965 60 37 25 o en l’email afic@novelda.es.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2022/08/Corte-Reactivem-III.mp3?_=1
Exit mobile version