Ayuntamiento de Novelda

L’Ajuntament de Novelda no cobrarà la taxa de terrasses fins que el sector hostaler puga treballar amb normalitat

Ayuntamiento de Novelda Reunion-2-1024x575 L'Ajuntament de Novelda no cobrarà la taxa de terrasses fins que el sector hostaler puga treballar amb normalitat

L’Ajuntament de Novelda facilitarà la possibilitat d’ampliar l’espai d’ocupació de les terrasses de bars i cafeteries i no cobrarà la taxa corresponent per al que resta d’any 2020. Aquest és el missatge que l’equip de govern ha traslladat a Comerç de Novelda Associat, entitat a la qual pertanyen bona part de bars, cafeteries i restaurants locals, en la reunió telemàtica mantinguda per l’alcalde, Fran Martínez, al costat dels regidors d’Hisenda, Ocupació i Comerç, Iván Ñíguez, Ximo Mira i Paquí Beltrá, respectivament, amb el president de l’organització, Juan Ramón Doménech, i l’assessor de la mateixa Gerardo Hurtado.

En aquesta trobada el regidor d’Hisenda ha assegurat que l’Ajuntament no cobrarà la taxa per ocupació de via pública amb taules i cadires (terrasses) fins que el sector hostaler recupere la total normalitat i puga treballar oferint el cent per cent de les seues possibilitats, mesura que es prolongarà durant el que resta de l’any 2020, mentre que a aquells hostalers que ja l’hagen pagada l’Ajuntament de Novelda els retornarà aquest ingrés. Es tractaria així de compensar la pèrdua que suposa per a bars i cafeteries que, en la primera fase de la desescalada de les mesures restrictives per a evitar contagis per Covid-19, només puguen obrir els seus establiments amb la meitat de la seua capacitat.

En aquest sentit la responsable de Comerç, Mercat i Consum confirmava als representants de l’associació que l’equip de govern facilitarà la possibilitat de permetre que els establiments hostalers amplien l’espai que ocupen les seues terrasses perquè, d’aquesta forma, puguen oferir el mateix nombre de taules de les quals disposaven fins ara, respectant la distància de seguretat sanitària, així com altres iniciatives, com la conversió en zona de vianants d’algunes zones i la posada en marxa de campanyes que incentiven el consum.

Així mateix també es planteja la possibilitat, tal com afirma el regidor d’Ocupació i Seguretat Ciutadana, d’ampliar l’horari de tancament de les terrasses, sobretot durant el període estival sempre amb el respecte adequat al descans veïnal.

Conscient de la difícil situació a la qual s’enfronta el sector de l’hostaleria, l’alcalde Fran Martínez, ha assegurat que l’Ajuntament “estarà al costat dels comerços i l’hostaleria local per a superar, prenent decisions conjuntes, les difícils circumstàncies que travessem i que ningú es quede arrere. Aquest és un assumpte en el qual tots els grups municipals estem d’acord i així ha sigut posat de manifest en les reunions que la Junta de Portaveus realitza per a preparar el Pla d’Estímul Econòmic que permeta superar l’actual situació”.

https://novelda.es/wp-content/uploads/2020/05/Corte-tasa-terrazas-1.mp3?_=1
Exit mobile version